Víno se dělá ve vinici.
Rodinné vinařství bylo založeno v r. 1996 Bc. Luďkem Vondrákem, který je třetí generací Vondráků - absolventů Vinařské školy v Mělníku. Dědeček Václav vedl největší ovocné školky v Čechách. Otec Dušan působil v Pražských vinařských závodech jako čerstvý absolvent školy. V roce 1987 si pronajímá 1 ha vinice „pod kostelíčkem“ v Liběchově, který rodina obdělává do vydání restituce p. Homolkovi v r. 1993. V r. 1996 pronajímá první vinohrad (1,8 ha) syn Luděk. Plocha se postupně rozrostla na dnešních 13 ha vinic. Motto Luďka Vondráka je, že víno se dělá ve vinici. Proto se vinař soustředí na záhřevné kamenito-opukové půdy bohaté na vápník, kde pěstuje bílé odrůdy. Další věcí, která jej odlišuje od ostatních komerčních vinařství je, že se bezhlavě nepouští do klučení starých vinic a výsadby vinic mladých dávajících vína řídká bez známek terroir. Naopak využívá vinic i přes 30 let starých, kde pečlivě obhospodařuje každý keř. Úroda na takových vinicích není velká, ale spolu s mohutnou prokořeněností půdního horizontu dodává vínu obrovský extrakt (často i přes 30g/l).
Bílá vína: pomletí hroznů, odstranění třapiny, dle potřeby naležení, chlazení případně ohřátí, zakvašení, po prokvašení 1-2 přetáčky, čeření a krášlení, filtrace, lahvování. Červená vína: podobně, jen kvašení proběhne s bobulemi pro uvolnění barviv, dle potřeby aktivace jablečno-mléčné fermentace pro snížení kyselosti.
Majitel: Bc. Luděk Vondrák
Sklepmistr: Bc. Luděk Vondrák